Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2018 10:26 - Австралия: животът в Киунсленд
Автор: u4itel Категория: Туризъм   
Прочетен: 1924 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Спомняте ли си "Птиците умират сами"? Как мъжът на Меги забегна да реже тръстика, а той я остави там, но не наблизо, да се грижи за домакинството в семейство с болна жена. Това бе в щата Куинсленд, близо до град Кернс, който процъфтява днес благодарение на туризма поради Големия бариерен риф и джунглите с резервата "Куранда", където аборигени обясняват на английски за обичаите си.
Не съм аз на снимката ;-)
 image
 "Куранда" не разчита само на случайно срещнати екземпляри да зарадват всички туристи и затова има своя зоологическа градина с кучета динго, тазманийски дяволи (които не живеят там), да не говорим пък за коали, които са малко по-наюг от Кернс, но също така в Източната част на Австралия. И така: около "Куранда" можете да срещнете местни малки пуйки, а около река Баррон се срещат (много рядко) казуари, които обожават токсични сини плодове и може би затова имат синкава глава.
image
 
А ето и реката, видяна от лифта, който наричат "Скайлайн" или нещо подобно:
image image
 Казват, че в Куинсленд влажността е голяма и има два сезона: сух и дъждовен, кой кога беше - забравих. Обаче очаквайте да видите джунгли, а от лифта по дърветата виждате големи бели папагали какаду.
  Град Кернс не е скъп, стига да знаеш, че е малък и не можеш да се изгубиш. Вървиш по улица "МакЛойд" и ето ти евтини "мотели", които отстъпват само по цена на хотелите в центъра на градчето. Растителността навсякъде наистина е тучна.
image
 В градчето има нощен живот и както пее Сиа от далечна Аделаида в песента си "Полилей", добрите момичета могат да повисят на полилей и да се развихрят като за последно, вместо да са по-малко лоши и от самота да си пеят "едно, две, три, пий". Има и хостел само за момичета. Партитата не са прекалено натрапчиви, повече се яде, отколкото пие. Такситата обаче почват, като навсякъде в Австралия, от 8 долара, но австралийски, като 1 такъв долар е около 1.10 лв. Намират се двойни стаи по 50 долара.
  Но разбира се, "Куранда рейнфорестейшън" с аборигенската култура и зоологическата са номер едно. Влакът с причудливи гледки е малко скъп и не си заслужава, ако ще вземете лифта, но това е в "Куранда вилидж", като между двете име 40 минути по вити пътища с маршрутка, която понякога е безплатна.
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 507793
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031